FK BSK BORČA

Crvena zvezda – BSK Borča

Pred fudbalerima BSK iz Borče je današnje gostovanje Crvenoj zvezdi u okviru osmine finala Kupa Srbije. Duel sa aktuelnim šampionom države dolazi u, pomalo nezgodnom trenutku po naš tim, koji u poslednje vreme u prvenstvu ne pruža partije kakve se očekuju. Pa ipak, kako reče trener Dragan Aničić, iz ove kože se u drugu ne može…

Kako se suprotstaviti crveno-belima?

– Hrabro, odvažno i pre svega borbeno – kaže na početku razgovora za naš sajt kormilar plavo-belih. 

Iskusni stručnjak se za trenutak osvrće u prošlost…

Pred utakmicu sa Radničkim iz Nikša u prethodnoj rundi najmasovnijeg takmičenja, takodje smo bili u podredjenom položaju,ali smo izborili prolaz u sledeće kolo. E, sada, da li treba da ustuknemo pred Zvezdom? Da se predamo? Ne vidim razlog za to.

Kratka pauza, pa nastavak priče.

Naravno da smo svi svesni u kakvoj je prednosti naš rival, ali nećemo da razmišljamo o predaji. Svaku, i namanju priliku pokušaćemo da iskoristimo. Možda rival ne iskoristi četiri-pet prilika, a mi iz jednog šuta stignemo do gola. To se do sada u fudbalu dešavalo milion puta.

Sastav tima?

Moguće su odredjene promene u odnosu na prethodne utakmice. U svakom slučaju, ko god isgtrči na teren ima obavezu da pruži maksimu. Samo takvim pristupom  možemo da se nadamo povoljnom rezultatu, a teren će da pruži najbolji odgovor. Ime rivala je više nego dovoljan motiv za naš mladi sastav – naglasio je Dragan Aničić, kormilar BSK.

Meč Crvena zvezda – BSK Borča igra se danas (sreda) od 16 časova na stadionu “Rajko Mitić”.