Željko Žerađanin

Žerađanin veruje u opstanak

Fudbaleri BSK-a vredno se pripremaju za nastavak sezone i veruju da mogu da izbore opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Iako su otišli neki standardni prvotimci, verujem da će rukovodstvo sa predsednikom Dragomirom Vasićem dovesti dostojne zamene za Tripkovića, Marka Marinkovića i Džugurdića – kaže za Žurnal Željko Žerađanin, igrač koji prošao sve selekcije Crvene zvezde.

Klub iz Borče je u prvom delu sezone imao seriju od osam utakmica bez pobede, pa je posle 15 odigranih kola na 11. poziciji sa 17 bodova.

Bilo je i pehova u nekim mečevima kada smo bili bolji, ali gubili smo bodove iz jedine šanse rivala. Verujem da će nam se vratiti na proleće, jesenas me nije hteo gol, ali bio sam uspešan kao asistent – kaže Žerađanin i dodaje:

Zima je okovala, ali fudbal nije šah. Dobro radimo i verujem da, bez obzira na mnogo pehova, ne treba da strepimo za opstanak.

Prvo pojačanje je Milan Perić, nekadašnji igrač Partizana i brojnih mađarskih klubova.

Zanimljivi su Furtula i Drašković, a tu je i više talentovanih čije vreme tek dolazi. Kada stignu još neki iskusni imaćemo jak sastav, pa sam ubeđen u opstanak.

BSK je u prve dve kontrole utakmice izgubio od Partizana (6:1) i Rada (2:1), a u trećoj se sastaje sa Javorom, u subotu na terenu Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.