FK BSK BORČA

Cvetković – Maksimalno ozbiljno uz borbu do kraja

Ovog vikenda igra se 19. kolo Prve lige Srbije a naš klub gostuje Jagodini. Pred taj meč razgovarali smo sa Aleksandrom Cvetkovićem kapitenom FK BSK Borča o početku prolećne sezone, atmosferi u ekipi i očekivanjima na ovom gostovanju.

Naš klub uspešno je startovao u nastavku prvenstva. Posle tri utakmice FK BSK Borča ima sedam bodova i lider je prolećnog dela prvenstva.

– Najzaslužnija za takav uspeh je disciplina koja je ovog proleća na vrhunskom nivou. Jesenas smo takođe imali uspešan start ali je onda usledio pad discipline koji nas je doveo u nezahvalnu poziciju na tabeli. Mlada smo ekipa i izvukli smo pouke iz tog lošeg perioda što se i vidi po ostvarenim rezultatima. Posebno bih istakao i odličnu atmosfera u timu i klubu za takav početak prolećnog dela. Pobede u poslednja dva meča su nas još više združile i donele dodatno samopouzdanje. Uspešan start je jako važan naročito u ovako ujednačenoj ligi ali smo fokusirani isključivo na svaku narednu utakmicu.

Kapiten o gostovanju Jagodini, klubu čiji je član nekada bio.

– Očekuje nas teška utakmica koju moramo shvatiti maksimalno ozbiljno uz, kao i u prošle tri utakmice, borbu od početka do kraja u kojoj ni jednog trenutka nećemo odustati od cilja. Verujemo u sebe i kada igramo dobro, ali i kada grešimo. Znam da će svako od nas i posle ove utakmice moći da kaže da je dao sve od sebe a time ni povoljan rezultat neće izostati. Lično me posebno motiviše taj susret obzirom na vreme koje sam tamo proveo. Optimista sam po prirodi pa verujem da ćemo se iz Jagodine vratiti zadovoljni.

Utakmica Jagodina – BSK Borča igra se u subotu 25. marta u 14:30 časova.