FK BSK BORČA

Antonijević – Svi kao jedan

Pred sutrašnjiu utakmicu 19. kola Prve lige Srbije i gostovanje Jagodini razgovarali smo sa Veljkom Antonijevićem jednim od stubova naše odbrane.

O Veljkovoj igri na poziciji desnog beka i njegovom fudbalskom početku.

Veći deo karijere sam igrao na toj poziciji i odgovara mi što u BSK igram na tom mestu. U Slogu iz Kraljeva, gde sam i debitovao za prvi tim, sam došao kao kadet i igrao na raznim pozicijama ali opet najviše kao desni bek. Počeo sam trenirati sa sedam godina u Raški gde sam i živeo i kada se prisetim tih početaka i karijere mogu reći da upornost i rad uvek na kraju daju uspeh, čak i pre nego talenat.

Kako ocenjuje i da li je očekivao ovako uspešan start BSK u nastavku sezone.

Posle duže pauze zbog povrede odlično sam se pripremio za prolećni deo prvenstva. Od početka priprema dobro se radilo. Ekipa je mlada, poletna i sastoji se od dobrih igrača. Prvu utakmicu protiv Sinđelića smo možda i malo izgoreli u želji da ostvarimo što bolji rezultat ali već na Karaburmi smo odigrali borbeno i srčano kao što znamo i zasluženo pobedili kao i prošlu kući protiv Budućnosti. Znajući kako smo se pripremali i kakvu ekipu imamo, kao i saigrači, očekivao sam i verovao u ovako uspešan start nastavka prvenstva. Atmosfera u ekipi je odlična. Kada se radi onda se radi ozbiljno i disciplinovano a u slobodno vreme ne izostaju šala i dobro druženje.

U subotu gostujete Jagodini. I vi ste kao i Cvetković proveli neko vreme u tom klubu.

Proveo sam tamo jednu sezonu. Zbog raznih razloga nisam puno igrao ali sam imao i svojih trenutaka. Mislim da sam ipak trebao dobiti veću šansu pa mi je sve to motiv više za igru pred sutrašnju utakmicu. Siguran sam da ćemo svi dati maksimum kako bi ostvarili što bolji rezultat.

Utakmica Jagodina – BSK Borča igra se u subotu 25. marta u 14.30 časova.