FK BSK BORČA

Više od pola lige strepi za opstanak

Komisija za žalbe FSS delimično je uvažila žalbe klubova Prve lige Srbije koji su kažnjeni oduzimanjem po tri boda i novčanim iznosom u visini od 200.000 dinara zbog nepravilnosti u mečevima BSK – ČSK (15.kolo) i Bežanija – Mačva (14.kolo).

Preinačila je odluku Disciplinske komisije i klubovima je oduzet po jedan bod, uz novčani iznos od 200.000 dinara. Komisija za žalbe je prekvalifikovala delo učestvovanje u neregularnosti takmičenja i kvalifikuje ga kao povreda integriteta takmičenja – piše na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Podsetimo se izjave koju je povodom tih događaja Jovan Vasić, sportski direktor BSK dao krajem januara za Sportski Žurnal.

To je neprihvatljivo, a odluka neodrživa. Poznato je da se BSK nikada nije, niti će da se bavi nečasnim radnjama. Uvek smo gledali svoja posla i u svoje dvorište, tako će biti i sada.

U tom kontekstu se okrećemo sutrašnjoj utakmici sa Dinamom iz Vranja i novoj borbi za bodove. Liga je, čini se, nikad ujednačenija. Između trinaestog mesta koje ispada iz lige i četvrtog je razlika od samo četiri boda a u toj neizvesnoj borbi za prvoligaški status je trenutno najmanje jedanaest klubova. Suvišno je govoriti koliko je svaki bod važan u ovakvoj trci, naročito na domaćem terenu. Podržimo sutra naše fudbalere, naš BSK u što većem broju.

Utakmice počinje u subotu u 15.30 časova na Špinjati.