FK BSK BORČA

BSK Borča - Dinamo

Domaćin nadmoćniji ali gost nosi bod

Značaj bodova na današnjoj utakmici na Špinjati odneo je svu čar lepote fudbala. Ceo susret protekao je u znaku nervoze, previše prekida igre sa dugim pauzama i odugovlačenja gostiju. Teško je bilo igrati fudbal pod takvim uslovima pa se meč završio bez pobednika.

Prvo poluvreme verovatno zbog prevelikog uloga u ovom meču nije bilo previše uzbudljivo. Već početkom drugog dela nastavka igre domaćin je pokazao da želi pobedu. Kako je igra tekla ta nadmoć je bila sve izraženija pa se svaki čas očekivalo da se viđeno na terenu i rezultatski realizuje. Šanse pred golom Dinama su se ređale ali bez gola. Moramo pomenuti i bar tri sporne situacije u kaznenom prostoru gostiju gde se niko ne bi preterano ljutio i da je dosuđen kazneni udarac za domaćina. Obzirom na sve ipak možemo biti zadovoljni igrom naših momaka i njihovu borbu tokom cele utakmice što nam daje veru u rezultatski uspešniji nastavak prvenstva nego što je bilo u prošla dva kola.

Posle meča ostaje utisak da se i glavni sudija nije najbolje snašao u ovom teškom meču. Pored pomenutih spornih situacija bilo je i previše kontroverznih odluka a svakako je najupečatljivija greška kada je dodelio žuti karton igraču Dinama Suraka Zakariji umesto Okomayin Onimisiju. Tek na intervenciju pomoćnika dodelio je žuti karton i Okomayinu kome je to bila druga javna opomena i isključenje.

Obzirom na sve viđeno čeka nas uzbudljivo fudbalsko proleće u Prvoj ligi Srbije.

BSK Borča – Dinamo Vranje 0:0

Beograd – Stadion: Špinjata. Gledalaca: 350. Sudija: Miloš Đorđić (Beograd). Pomoćnici: Goran Božović (Beograd) i Miroljub Petković (Beograd)

BSK Borča: Bogdanović, Antonijević, Blagojević, Cvetković, Stanković, Petronijević, Jovanović, Đorđević, Jokić, Popović, Basara

Dinamo (V): Vesić, Okomayin, Mitić, Suraka, Stojković, Jovanović, Stanković, Gašić, Dimitrov, Đokić, Stevanović