FK BSK BORČA

Mačva sigurna i na Špinjati

Bez kalkulacija i otvoreno je domaćin ušao u ovaj meč i već u prvih deset minuta dva puta ozbiljno zapretio lideru prvenstva. Sve je izgledalo kako treba do 13. minuta i ubojite kontre gostiju iz koje su poveli golom Predraga Jeremića. Krenuvši sa centra lopta se još nije ni zakotrljala kako treba a iz brzog napada usledio je hladan tuš Bojana Matića za vođstvo gostiju od 2:0 već u 16. minutu. Činjenica da je za kratko vreme Bogdanović dva puta vadio loptu iz mreže značajno je poremetila igru domaćih. Gost je kontrolisao igru na sredini terena pa se do kraja prvog dela moglo videti još samo par izglednih prilika.

Pauzu su trener Pejović i igrači iskoristili na najbolji način, konsolidovali redove i u drugom delu, i pored visokog vođstva Mačve, držali konce igre u svojim nogama. Šanse za domaćina su se ređale a posle jedne opasne igre i prekršaja u kaznenom prostoru gostiju sudija je u 76. minutu opravdano dosudio kazneni udarac za domaćina. Sa bele tačke siguran je bio Jordan Jovanović.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka očekivali su navijači domaćih bar bod jer su igrači BSK još više nastavili sa pritiskom na gol Pejovića ali prilike nisu realizovane. U nadoknadi vremena posle prodora gostiju sa leve strane na liniji kaznenog prostora načinjen je faul. Iz jedanaesterca Mladen Lazarević stavlja tačku na konačnih 1:3.

BSK Borča – Mačva 1:3 (0:2)

Strelci: Jovanović u 76. minutu (iz jedanaesterca) za BSK, Jeremić 13, Matić 16. i Lazarević u 90. (iz jedanaesterca) za Mačvu.

Beograd – Stadion: Špinjata. Gledalaca: 300. Sudija: Đorđe Maksimović (Inđija). Pomoćnici: Nikola Đorović (Kragujevac) i Dragan Nikolić (Požarevac)

BSK Borča: Bogdanović, Antonijević, Blagojević, Cvetković, Stanković (od 71. Furtula), Žmirić, Jovanović, Baletić, Jokić, Marušić (od 82. Janković), Dabić

Mačva: Pejović M., Pejović F., Rajović, Lazarević, Jevtić, Jovanović, Lekanić, Obrovac, Matić (od 84. Damnjanović), Jeremić (od 73. Gemović), Živković (od 63. Matović)