Lacmanović umesto Pejovića

Posle poraza od Mačve trener BSK Predrag Pejović zbog „interesa kluba“ ponudio je ostavku koju je Upravni odbor prihvatio. Gubitak bodova u tom meču postavio je klub „ispod crte“ za opstanak na tabeli Prve lige Srbije. Prenosimo izjave koje su za „Sportski Žurnal“ dali akteri promene trenera u Borči.

Pobedili smo dve utakmice i tri puta igrali nerešeno, ali poraz od Mačve naveo me da podnesem ostavku. Uložili smo sve što je bilo u našoj moći, želim da se ekipa razmrda, biću uz klub sa željom da izbori opstanak – rekao je Pejović. – Odlazim uzdignuta čela i čistog obraza. Ostavkom hoću da doprinesem da BSK krene uzlaznom putanjom.

Pejović je dobro radio, učinio je mnogo za klub, ali borba za opstanak je preveliko opterećenje. Rastali smo se kao prijatelji, ali do rešenja smo došli i od danas ekipu će predvoditi Dragan Lacmanović – istakao je Jovan Vasić, sportski direktor Borčana.

Iskusni Lacmanović vodio je Zemun, sedeo je i na klupama Jedinstva sa Uba, Obilića, Mogrena, Metalca, Berana, Čukaričkog, Metalca, Banata a jedno vreme je trenirao Olimpik iz Tunisa. Svestan je pozicije BSK-a i nada se da Borčani nisu bez šansi kada je opstanak u pitanju
Pokušaću sve da ekipu razmrdam, da igračima vratim samopouzdanje i optimizam, verujem da će BSK ostati član Prve lige. Ne tražim alibi, ali obećavam žestoku borbu, dobrim i zajedničkim radom možemo do cilja – izjavio je Lacmanović.

Debi je već protiv Slobode u Užicu.
Ima vremena do duela. Borićemo se – optimista je Lacmnović.