FK BSK BORČA

Domaćin bez bodova

Po tmurnom i kišovitom, teškom vremenu za igru tokom celog današnjeg meča u prvom poluvremenu gledali smo ravnopravnu borbu u kojoj je nekoliko puta ozbiljno ugrožen gol Kirovskog. Posle par šansi domaćina gosti su se konsolidovali i u dva navrata ozbiljno pripretili a samo se zahvaljujući odbranama Bogdanovića rezultat na semaforu nije promenio.

U drugom delu utakmice terenska inicijativa je bila na strani igrača BSK koji su pokazali više želje za postizanjem pogotka ali nikako tu želju nisu uspevali i realizovati. Do 69. minuta kada je dosuđen slobodni udarac za goste igrači Zemuna se takoreći nisu ni približavali protivničkom šesnaestercu. Sa oko osamnaest metara od gola lopta je upućena ka desnom donjem uglu Bogdanovića koji je vrhovima prstiju uspeo sprečiti da uđe u gol ali je odbivši se od stative došla pravo na nogu Nenadu Cvetkoviću kome nije bilo teško da poentira za gol i konačnih 0:1 koji su gostima i omogućili probijanje na drugu poziciju koja vodi u Super ligu.

Posle tri meča sa tri prvoplasirane ekipe opšti utisak je da BSK u nijednom meču nije nadigran i da je samo malo sreće nedostajalo da se iz tih utakmica osvoje i bodovi. Bez obzira na poziciju na tabeli priključak za opstanak u Prvoj ligi i dalje postoji naročito ako se ima u vidu da su susreti sa najjačim ekipama prošli.

BSK – Zemun 0:1 (0:0)

Beograd (Borča) – Stadion: Špinjata. Gledalaca: 300. Sudija: Pavle Tomić (Beograd). Pomoćnici: Novak Novaković (Beograd), Nenad Radoičić (Beograd)
Žuti kartoni: Blagojević, Počuča (BSK), Luković (Zemun). Strelac: Cvetković N. u 69. minutu.

BSK: Bogdanović, Antonijević, Blagojević, Cvetković, Počuča, Žmirić, Jovanović (od 68. Jokić), Baletić (od 77. Đorđević), Drašković (od 72. Popović), Marušić, Dabić

ZEMUN: Kirovski, Božović, Cvetković, Bubanja, Vučić, Luković, Ljubomirac (od 71. Đalović), Ristović (od 73. Beljić), Dimić, Lukić, Milosavljević (od 87. Osmanagić)