FK BSK BORČA

BSK Kolubara

Sudar za nastavak nadanja

U subotu se igra u 27. kolo Prve lige Srbije u kome BSK gostuje Kolubari. Ishod susreta u Lazarevcu biće presudan za jednu od ekipa koje se bore za opstanak. Poraženi će se gotovo sigurno pridružiti već otpisanom OFK Beogradu jer će bodovni zaostatak za konkurentima biti samo teoretski nadoknadiv u poslednja tri kola. Slaba uteha bio bi nerešen ishod koji bi obe ekipe udaljio od dvanaestog mesta koje donosi spas.

Domaćini su posle serije od pet poraza i samo jednog uzetog boda uz gol razliku 5:16 u sedam uzastopnih mečeva prolećnog dela prvenstva nekako uspeli da iz zadnja tri susreta uz gol razliku 5:1 osvoje čak devet bodova koji su ih vratili u igru za opstanak.

BSK iz osam poslednjih susreta ima dva boda a iz četiri meča koliko ih je vodio sada već bivši trener Lacmanović osvojen je jedan bod. Ohrabrujuće za ekipu je činjenica da na poslednjih pet gostovanja u Lazarevcu ima skor od dve pobede i dva poraza uz jedan nerešen duel. To je samo statistika koja može a i ne mora imati težinu i ulogu. Duele kao što je subotnji odlučuju pre svega želja i borba svakog igrača pojedinačno a time i ekipe u celini, koji se iskazuju do poslednjeg sudijskog zvižduka bez obzira na kretanje rezultata a znamo koliko BSK tu može biti jak.
U subotu će sa klupe ekipu predvoditi trener Mihailo Trajković.

Susret u Lazarevcu počinje u 17 časova.