FK BSK BORČA

Prvi tim startuje u subotu na BASK-u

U subotu na stadionu BASK-a u Carevoj Ćupriji, naša ekipa će otvoriti sezonu. Meč počinje u 10:00, a prvotimce će na terenu predvoditi kapiten Stanko Žmirić, dok je pored terena šef stručnog štaba, Mihajlo Trajković, a upravo su oni izneli svoje impresije o pripremama i startu prvenstva.

Kakva su Vaša očekivanja u ovoj ligi?

“Generalno, ići ćemo utakmicu po utakmicu. Novi smo u ovom rangu takmičenja. Ne poznajemo dovoljno ostale ekie, dosta su se promenile i ići ćemo korak po korak, pa ćemo videti”.

Da li ste odredili ciljeve za sezonu?

“Nemamo pritisak uprave da moramo odmah da se vratimo u Prvu ligu Srbije, iako nam je tamo mesto. Klubu po mom mišljenju nije mesto u Srpskoj ligi, mislim da ima uslove iznad ove lige. Mi ćemo svaki put da idemo na pobedu. Videćemo gde to može da nas dovede, možda u borbu za prvu poziciju, jer samo prvi iz ove lige ulazi u viši rang”.

Koliko će biti teško vratiti se u viši rang?

“Jako je teško jer imamo 16 ekipa u ligi i ulazi samo prvi. Drugi čak ne igra ni baraž. Ima još par ekipa koje pretenduju na prvo mesto, mi ne želimo da se bavimo obećanjima, ićićemo iz utakmice u utakmicu pa ćemo videti da li ćemo  biti u borbi za sam vrh”.

Od koga očekujete najveću opasnost?

“Izdvojio bih po igračkom kadru Žarkovo. Mislim da je glavni favorit. Tu je još OFK Beograd, Kolubara Lazarevac, Surčin, Grafičar, mi smo otprilike iza svih njih”.

Da li se zadovoljni pripremnim periodom?

“Jesam, imali smo dobre uslove za rad. Radili smo dobro, momci su  bili posvećeni. Jedini je  problem možda  što su se naknadno priključivali igrači, nisu svi bili od početka priprema. Ali generalno smo zadovoljni, kako su radili, kakve su uslove imali. Mislim da smo odradili dosta dobru stvar i da čekamo prvo kolo u dobrom stanju, i fizičkom i taktičkom. Igramo  bez četiri igrača. Nemaju pravo, jer nije sve papirološki završeno ali i bez njih izvodimo dosta dobar tim, tako da što se kaže idemo na BASK da damo maksimum, pa ćemo videti kako će sve to da izgleda. Ne  želim da obećavamo ništa, nadam se pobedi”.

Kako su se odvijale pripreme i koliko igrača se odazvalo?

“Od početka priprema je prošlo oko 50 igrača. Neki su se zadržali, neki ne. Neki su, malo kvalitetniji,  došli odmah bez probe.  Jednu  nedelju su samo igrači dolazili na probe i  igrali smo samo utakmice na dva gola, da vidimo ko je od njih koji nivo, tehnički i taktički. Pripreme su  se sastojale od pet nedelja, jer je bilo planirano da prvenstvo počne 19. avgusta, međutim, prvenstvo je pomereno, što je nama dobro došlo. U poslednjoj nedelji smo ekipu fizički odmorili i mislim da ćemo utakmicu sa BASK-om dočekati sveži. Fizički dobro izgledamo i mislim da će to biti okej sa te strane”.

Prednost ili mana što prve dve utakmice igrate na strani?

“Iskreno mislim da nam nije minus. Pritisak će biti na domaćim ekipama, to su BASK i Sopot, mi tu nemamo šta da izgubimo. Idemo rasterećeni, nemamo pritisak ali idemo fokusirani i 100% motivisani. Ukoliko te dve utakmice dobro otvorimo možemo da napravimo dobar zamah za nastavak prvenstva i da dobijemo na samopouzdanju”.

Kapiten ekipe, Stanko Žmirić je istakao da u ovoj sezoni očekuje da budu u vrhu tabele.

Dosta je mlada ekipa  pa ne znam da li ćemo  uraditi nešto da uđemo u Prvu ligu ali znamo da smo kvalitetni i da možemo dosta da pružimo. Voleo bih da se vratimo odmah, ali ne žurimo. Prvi put igramo ovu ligu pa od drugih ekipa znam samo Kolubaru i OFK Beograd, ali iz priča znam da je Žarkovo jaka i kvalitetna ekipa, videćemo.  Zadovoljan sam pripremnim periodom, kako se bližio kraj priprema bili smo sve bolji, dobro smo se uigrali. Atmosfera je na nivou, i spremni smo za meč u subotu”, rekao je Žmirić.