FK BSK BORČA

Žmirić i Obradović za prvu pobedu

Ekipa našeg šampiona došla je do prvog trijumfa u petom kolu Srpske lige. Uz podršku navijača, u Borči je savladan tim BSK-a iz Batajnice sa 3:1 (2:1). Dobar start meča, i brzo vođstvo, omogućili su fudbalerima iz Borče pobedu.

Već u uvodnim minutima, nakon prve prilike, ekipa iz Borče je došla do gola. Centrirao je kapiten Žmirić, a protivnička odbrana je bila nespremna, pa je autogolom, ekipa u plavo belim dresovima došla do prednosti. Nekoliko minuta kasnije, nakon učestalih napada, Žmirić je ponovo bio u centru pažnje. Ovog puta, nakon prekršaja je šutirao sa preko 20 metara i udvostručio prednost BSK-a iz Borče. U nastavku su Stamenković i Račić bili u gol šansi, ali je na drugoj strani tim iz Batajnice uspeo da dođe do pogotka, efektnim šutom sa levog krila. U finišu prvog poluvremena, Đorđević je snažno šutirao, ali je protivnički golman paradom sačuvao svoju mrežu, zatim je Pađen pogodio stativu, pa je ostao na snazi rezultat iz 39. minuta, 2:1.

U drugom delu meča, kvalitet igre i ritam je bio u padu. Protivnici se nisu povlačili, ali su pre svega igrali na sredini terena. Tačku na ovoj utakmici stavio je Obradović, pogotkom nakon kornera za 3:1. Imali su fudbaleri iz Borče do kraja meča još nekoliko prilika, preko Todorovića i Račića, ali nisu bili dovoljno precizni, pa je rezultat na kraju meča bio 3:1.

BSK Borča: Babić, Soldatović, Vančagović, Dimić, Stanković, Obradović, Stamenković (Jovanović), Račić, Pađen (Stegnjaić), Žmirić, Đorđević (Lazarević).

BSK Batajnica: Drinčić, Mastelica, Matić, Đurić, Zagorac, Branković, Martinović, Filipović, Mijić, Jeftić, Čeprnja.