FK BSK BORČA

Ipak poraz na Novom Beogradu

Prvi tim našeg klupa u šestom kolu Srpske lige gostovao je ekipi Radničkog sa Novog Beograda. Nakon 90 minuta igre, domaćini su osvojili sva tri boda rezultatom 2:1 (0:0).

Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj igri oba tima. BSK je imao nekoliko dobrih prilika nakon prodora Račića i Todorovića, međutim domaća odbrana je bila sigurna. Takođe, novajlija Ahmetović je predstavljao konstantnu opasnost po gol domaćina, ali je čuvar mreže Radničkog, bio na visini zadatka. Fudbaleri sa Novog Beograda krajem poluvremena, nisu iskoristili jedan na jedan sa golmanom naše ekipe, pa je na pauzi bilo miroljubivih 0:0.

Početkom drugog dela, kapiten Žmirić je našoj ekipi doneo vođstvo, pogotkom sa oko 20 metara. Ipak slavlje u redovima tima iz Borče nije potrajalo. Nakon napada po desnoj strani, Radonjić je poravnao rezultat. Ubrzo je usledio preokret Radničkog. Nakon prekršaja Vančagovića u kaznenom prostoru, Sotirovićev pokušaj sa bele tačke je odbranio Babić, kao i sledeći pokušaj istog igrača, ali je gužvu u šesnaestercu rešio Radonjić, za 2:1. Pokušao je BSK do kraja meča znatno ofanzivnije, ali bez povređenog Dimića i povratnika Obradovića, nije imao snage za preokret.

 

BSK: Babić, Soldatović, Stanković, Stanić, Vančagović, Dimić (Jovanović), Žmirić, Todorović, Račić (Đorđević), Ahmetović, Pađen (Nikolić).