FK BSK BORČA

Ahmetović doneo vođstvo, Babić sačuvao

Prvi tim BSK-s savladao je na gostovanju ekipu GSP Polet Dorćol sa 1:0 (1:0) u desetom kolu Srpske lige. Gol odluke delo je Ahmetovića, koji je uputio efektan šut početkom meča.

Tim iz Borče je u ovom meču ušao sa oporavljenim Vančagovićem i Stegnjajićem, a upravo su prodori Marka Vančagovića predstavljali problem domaćoj ekipi. Nakon, deset minuta igre, ofanziva BSK se isplatila. Posle prodora po levoj strani, lopta je završila kod Ahmetovića koji je pogodio donji desni ugao. I u nastavku je naš tim igrao na protivničkoj polovini. Ponovo je Ahmetović bio u gol šansi, ali je ovog puta, nakon prekršaja, šutirao preko gola. U finišu su opasni bili i Đorđević i Stegnjajić, a i fudbaleri Poleta su pretili, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Posle pauze, ekipa sa Dorćola je bila konkretnija i dolazila do našeg kaznenog prostora. Međutim, u nastavku je golman BSK-a, Babić bio bez greške. Kako se bližio kraj, obe ekipe su svim snagama krenule u napad. Osim odličnog Babića, u odbrani je bio dobar i Stanić, dok su se našim napadačima pridružili i Vančagović i Dimić, čiji su pokušaji završili pored stative. U prilici, da ranije stavi tačku na ovoj utakmici, bio je Stamenković, ali je nakon polu-kontre šutirao preko gola. U finišu, domaćini su još jednom zapretili, ali je Babić intervenisao i otklonio opasnost, što je ujedno bio i poslednji napad na utakmici.

BSK: Babić, Vančagović, Stanić, Janković, Stanković, Dimić, Ahmetović, Nikolić (Todorović), Žmirić, Đorđević, Stegnjajić (Stamenković)