FK BSK BORČA

Poraz prvog tima u poslednjem minutu

Prvi tim BSK-a poražen je na svom terenu u meču jedanaestog  kola od ekipe Kolubare iz Lazarevca sa 1:0 (0:0). Gosti su do bodova došli u 92. minutu, nakon što je naša ekipa u drugom poluvremenu igrala sa igračem više, ali nije realizovala nijednu priliku. I ovog puta je na golu bio odličan Babić, ali njegova dobra partija nije donela bod.

Ofanzivno je krenula ekipa Kolubare od starta meča, ali je naša odbrana sa Babićem na golu i Jankovićem u zadnjoj liniji, bila bez greške. Prva konkretna akcija BSK-a usledila je sredinom poluvremena, kada su Đorđević i Stegnjajić bili pred golom Kolubare, ali je njihova odbrana intervenisala. Nakon ove prilike, ekipa iz Borče je igrala ofanzivnije i ređala prilike preko Žmirića, Đorđevića i Ahmetovića. Međutim, Kolubara je i dalje bila opasniji protivnik, ali je Babić paradama čuvao gol. U finišu poluvremena, zbog prekršaja nad Dimićem, gosti su ostali bez Raškovića do kraja meča.

Drugo poluvreme je otvorio upravo Dimić, efektnim šutom, ali nedovoljno preciznim. Kolubara je nastavila sa opasnim akcijama, ali je i ovog puta golman BSK-a bio siguran. Na drugoj strani, Đorđević je bio sam pred golmanom Kolubare, ali je on upisao još jednu odbranu. Kako se meč bližio kraju, dommaćin je preuzeo terensku inicijativu, i preko kapitena Žmirića, Stankovića i Stamenkovića pretio timu iz Lazarevca. U zaustavnom vremenu, naša odbrana je bila nesigurna, a nakon kornera lopta je došla do Matijevića koji je sa leve strane centrirao i savladao Babića, 1:0.

BSK: Babić, Janković, Stanić, Stanković, Vančagović, Ahmetović, Dimić (Stamenković), Žmirić, Đorđević, Nikolić (Pobulić), Stegnjajić (Račić)