FK BSK BORČA

Todorović za pobedu protiv favorita

Prvotimci BSK-a savladali su na gostovanju u 12. kolu Srpske lige ekipu Grafičara sa 2:0 (1:0), a dvostruki strelac je bio Stefan Todorović.  Imao je naš klub priliku da ubedljivije slavi, ali je protivnička odbrana pravovremeno intervenisala.

Od starta je ekipa iz Borče nametnula terensku inicijativu i pretila preko Ahmetovića. U desetom minutu, nakon solo prodora, Todorović je savladao golmana Grafičara, 1:0. Pritisak našeg tima se nastavio i posle vođstva. Najpre je Žmirić, nakon centaršuta Đorđevića šutirao glavom, ali je na gol liniji intervenisao odbrambeni fudbaler Grafičara, koji je zatim i sprečio Pađenov šut u polukontri. U finišu prvog dela, zbog povrede je teren morao da napusti Stanković, koga je zamenio Nikolić. Pokušaje Grafičara u ovom delu meča, bez većih problema je branio Babić, pa je nakon 45 minuta bilo 1:0.

Početkom drugog poluvremena, Grafičar je bio konkretnijii protivnik, i lakše dolazio do našeg kaznenog prostora. Ipak, Babić je odlično intervenisao i čuvao rezultat. Međutim, i napad tima iz Borče se nije povlačio pa je ubrzo bilo 2:0. Pađen je bez većih problema prošao po levoj strani i centrirao u peterac, a Todorović je plasirao loptu u mrežu. Do kraja utakmice, Grafičar je preko Kuzmanovića mogao da unese neizvesnost, ali je sam pred Babićem, šutirao pored stative, pa je BSK došao do četvrtog trijumfa.

 

BSK: Babić, Janković, Vančagović, Stanković (Nikolić), Stanić, Dimić, Ahmetović, Đorđević (Soldatović), Žmirić, Pađen (Stegnjajić), Todorović